Home » De nieuwe Agile – Lean Mindset

De nieuwe Agile – Lean Mindset

Succesvol Lean en Agile werken vereisen een nieuwe mindset

?Gratis infographic ter inspiratie! ? (klik voor download)

Veranderen vereist een nieuwe (andere) mindset! Blijft de mindset hetzelfde dat zal een verandering niet duurzaam zijn en zal men terugvallen in oude gewoontes en patronen.

Alleen gedrag veranderen (boven de ijsberg) is onvoldoende voor blijvende verandering. Je zult onder de ijsberg moeten duiken en tot andere overtuigingen komen. En ja, dat kost tijd!

Agile en Lean worden door veel bedrijven ingezet. Men doet Agile of Lean (heeft een plandag of weekstart) maar denkt men ook Agile / Lean? Kan men op het moment dat het laaghangend fruit geplukt is de Lean of Agile transitie doorzetten?

Op het moment dat de Lean of Agile Coach het team loslaat is goed te zien of de mindset écht is veranderd. Gaat men door op de oude weg of is de cultuur van continu verbeteren verankerd?

Ik zet NLP-technieken in om tot een andere mindset te komen. Bij NLP is het belangrijk om de outcome te beschrijven en liefst te visualiseren. Hoe ziet die gewenste mindset van medewerkers eruit? Wat zie je voor resultaat voor ogen? Met een metamodel maak je een vage term als “mindset” concreet. Wat is nu die gedroomde mindset voor een Agile / Lean cultuur?

Om je te helpen heb ik bijgevoegde Info-Graphic gemaakt. Ter inspiratie! Om ook in jouw team de gewenste mindset op te schrijven en visueel te maken.

Ik wens je een stralende zomer!

#NLP #agilemindset #Leanmindset #outcome #duurzameverandering

Open chat
Powered by